Украинският президент Володимир Зеленски потвърди, че ще участва лично на срещата

...
Украинският президент Володимир Зеленски потвърди, че ще участва лично на срещата
Коментари Харесай

Зеленски ще присъства на срещата на НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски удостовери, че ще взе участие персонално на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, съобщи организация Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

В ежедневното си вечерно видеобръщение украинският водач сподели, че по време на визитата си ще организира двустранни срещи на разнообразни нива, в това число с представители на европейски страни, Съединени американски щати, Канада и Япония.

" Приоритетите ни са пределно ясни: противовъздушна защита за нашите градове, за всички обитаеми места в нашата страна, работим за основаването на пълностоен противовъздушен щит. Също по този начин за оръжия за фронта - ще проведем диалози във Вилнюс също и по този въпрос. Разбира се, че ще приказваме също за други аспекти на отбраната на живота на жителите и на нашата обща сигурност ", сподели Зеленски.

Украинският президент съобщи, че болшинството в НАТО е изрично " за "  страната му, а срещата на върха във Вилнюс би трябвало да удостовери, че Украйна в действителност е член на пакта, съобщи Ройтерс.

" Мнозинството в алианса е изрично " за "  нас ", уточни Зеленски във вечерното си видеообръщение. " Когато кандидатствахме за участие в НАТО, ние намерено казахме: в действителност Украйна към този момент е в алианса. Нашите оръжия са оръжията на алианса. Нашите полезности са тези, в които има вяра и алиансът. Вилнюс би трябвало да удостовери всичко това ".

Зеленски добави, че на форума ще бъде разисквано и даването на още оръжия на Украйна във войната ѝ с Русия. От срещата във Вилнюс по думите му може " да дойдат положителни вести, що са отнася до въоръжението ".

Всички схващат, че Украйна би трябвало да бъде член на НАТО, и въпреки войната да пречи на незабавното приемане в пакта, подобаващ сигнал е нужен още в този момент, сподели украинският президент, представен от организация УНИАН.

Зеленски благодари на всички водачи, на всяка страна, които споделят точно това, и които са приели съответните взаимни заявления и изказвания с Украйна за евроатлантическата ѝ интеграция.

Държавният глава благодари на украинските бойци, на всички тези, които ги образоват, на доброволците, лекарите, на всички украинци, които работят за силата и успеха на Украйна.

" За мен е чест да съставлявам един подобен народ и една такава Украйна ", заключи Зеленски.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР